dissabte, 14 de maig del 2016

UNA GIMCANA CIENTÍFICA AMB REALITAT AUGMENTADA


Aquest curs l'escola ha dedicat la setmana cultural a experimentar amb la ciència. Les nenes i els nens de Cicle Superior de l'AEE hem experimentat amb la realitat augmentada i amb les apps de les tauletes. Hem après a crear pistes amb avatars, a crear collages per a fer de fons i a fer videotutorials. I tot això ho hem après preparant una gimcana científica per als nostres companys i companyes de classe: els hem preparat unes pistes per a trobar els materials que necessitarien per a muntar màquines simples i ho han hagut de fer seguint el videotutorial que nosaltres havíem gravat. I ha funcionat!


PER PREPARAR LA GIMCANA HEM HAGUT DE:



  1. Observar la màquina i escriure la llista de materials 
  2. Desmuntar la màquina 
  3. Tornar a muntar-la i anar escrivint les instruccions mentre l'anàvem construint. 
  4. Comprovar que la llista de materials i les instruccions era correctes: Vam preparar totes els materials de la llista i nosaltres llegíem la instrucció, mentre la Montse ho anava fent. Si sortia bé, era correcta. Si no sortia bé, arreglàvem la instrucció. Si ens faltava algun material, l'afegíem a la llista. 
  5. Preparar les pistes: a cada pista hi havia d'haver uns materials i la pista del lloc a on s'havia d'anar. Vam repartir els materials entre les 5 pistes. Vam inventar les endevinalles dels llocs. Ens vam repartir les pistes que havíem de fer. 
  6. Crear l'avatar, amb la tauleta i l'app Buddy Poke, semblant a nosaltres. Gravar les pistes amb els nostres avatars. 

En aquest vídeo podeu veure tot el procés:






I aquí teniu els videotutorials, per si voleu construir les màquines:

Balança d'aiguafrom Som Especials on Vimeo.




VIDEOTUTORIAL MÀ ROBÒTICA from Som Especials on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada